Bel ons direct voor een afspraak op: 0513 - 438 415

Informatie


Interpolis

Op het gebied van preventie hebben wij een landelijke samenwerking met Interpolis. In de preventiewinkel van interpolis kunt u informatie vinden. Hier kunt u tevens een aanvraag indienen voor het vegen van uw schoorsteen.Roterend elektrisch schoorsteenvegen

De schoorsteenvegers van Wijma zijn ook uitgerust met het roterende systeem van Snaplok. Deze nieuwe manier van vegen is revolutionair en biedt zeer veel voordelen! Met behulp van een boormachine en het met “zwepen” uitgeruste roterende veegsysteem wordt iedere schoorsteen veilig en intensief gereinigd. Deze manier van vegen is geschikt voor elk type kanaal en ongeacht de vorm en de mate van vervuiling. Dit systeem is tevens een uitkomst voor hoge panden en lastig te bereiken schoorstenen. De schoorsteen kan met dit systeem vanaf de grond gereinigd worden. Omdat ieder kanaal anders is beoordelen de schoorsteenvegers terplekke welke reinigingsmethode het meest geschikt is.

Dakgoten reinigen

Voor het reinigen van uw dakgoten kunt u ook bij Wijma Schoorsteenvegen terecht. Geen last meer van verstoppingen en schade aan uw regenafvoer. Informeer naar de mogelijkheden!

Vaste prijs

Ondernemers in ons land mogen onderling geen prijsafspraken maken. U wilt uiteraard weten waar u aan toe bent als de schoorsteenveger komt. Van te voren wordt over de prijs gesproken, voordat de schoorsteenveger begint met werken. Ook worden de kosten van eventuele extra leveringen en diensten zoals: het plaatsen van een kap, verwijderen vogelnesten, uitvoeren camera inspectie, of het reinigen van de goten besproken. Soms moet er veel worden gedaan om uw schoorsteen weer in conditie te krijgen. Uw schoorsteenveger is dan langer bezig dan gebruikelijk. Hij zal u graag een prijsopgave verstrekken van de werkzaamheden die hij gaat uitvoeren. Wel zo duidelijk voor u en voor hem.

Betalen

Na het uitvoeren van de werkzaamheden kunt u contant of per pin afrekenen.

Na het schoorsteenvegen ontvangt u een rapport. Mochten er oneffenheden zijn, dan wordt u hiervan middels dit rapport schriftelijk op de hoogte gebracht. De schoorsteenveger voorziet u van een gedegen advies, het is aan u als klant welke werkzaamheden u laat verrichten.

ASPB waarborg

Het ASPB lidmaatschap is een keurmerk. Hieraan herkent u een goed gekwalificeerd bedrijf. Het is een waarborg voor kwaliteit. De Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond is de branche organisatie opgericht op 15 december 1945 en verwierf in 1947 Koninklijke Goedkeuring. De doelstelling is het behartigen van de economische, sociale en technische belagen, in de ruimste zin van de schoorsteenvegersbranche en haar leden. Daarnaast is het tegengaan van oneerlijke concurrentie een belangrijk onderdeel van deze doelstelling. De ASPB telt 120 leden, waarbij een strenge selectie wordt toegepast op nieuwe leden.

Kappen

Wel of geen kap op uw schoorsteen? Een regenkap een kraaienkap, aspirator, combimaster, roto-vent, fire master of een boldraadrooster? Of een eenvoudige of geavanceerde schoorsteenkap nodig is, om vogels- en hun nesten, uit uw schoorsteen te houden kan de schoorsteenveger beoordelen. U kunt zich laten voorlichten door uw erkende schoorsteenveger van Wijma. Schoorsteenkappen zijn er in vele soorten en maten.

Klachten en geschillen

Ontevreden over het uitgevoerde werk? Praat dan eerst met uw schoorsteenveger. Komt u er samen niet uit? Vraag dan advies bij het secretariaat van de ASPB.
Wordt daarna uw klacht niet opgelost en vindt u dat er sprake is van een niet op te lossen geschil? Leg uw klacht dan voor aan de Geschillen commissie van de ASPB.